Graz - Avusturya Schlossberg Kalesi, Murinsel ve Mur Nehri - Gezenti Adam - Gezmek Yaşamaktır | Gezi Tatil Seyahat Yaşam

Pazar, Eylül 04, 2016

Graz - Avusturya Schlossberg Kalesi, Murinsel ve Mur Nehri


schlossberg graz avusturya austria selfie




İşte bahsetmiş olduğum şehir manzaralarından bir kare. Bu sefer dayanamayıp, öncelikle içinde yer aldığım bir fotoğrafı koyuyorum.



schlossberg graz avusturya austria mesafe

Schlossberg'in en tepesinde bulunan bu levhada, Graz'da, levhanın bulunduğu noktadan bazı şehirlere tam olarak kaç kilometre uzaklıkta olduğunuz yazıyor. Bu şehirler arasında İstanbul ve Ankara'da mevcut.


schlossberg graz avusturya austria view


Schlossberg Kalesinden, Graz'ın görüntüsü tam olarak bu şekilde. Bakın ortadan bir de nehir geçiyor. Merak etmeyin, biraz sonra o taraflara da uğrayacağız.



Yeterli bir süre boyunca Schlossberg Kalesi'nin keyfini çıkardıktan sonra artık aşağı inme vakti gelmişti. Yorucu merdivenlere doğru istemeye istemeye ilerledim fakat şehri izlemenin keyfine öyle bir kapılmışım ki nasıl indiğimi anlamadım. Tam da o sırada, Schlossberg'in tam da altında bir mağara girişi olduğunu fark ettim. Tabi durur muyum? Hemen atıldım.

graz avustruya austria schlossberg dom im Berg
graz avustruya austria schlossberg dom im Berg 2Dışarıdaki 30 derece sıcaklığa rağmen, daha içeri girmeden, giriş kapısının önünde bile üşüdüğüm Schlossberg Dom im Berg isimli mağara oldukça ilginç ve açıkcası biraz da ürkütücüydü. 

graz avustruya austria schlossberg dom im Berg 3
Şansıma... pekte kimsenin olmadığı bir anda içeride olduğumdan, yalnızca kendi ayak seslerimi işitiyor ve mağaranın içerisinde akmakta olan küçük su damlalarının seslerini dinliyordum.
Neyse ki yine eğlenmenin bir yolunu buldum ve güzel bir fotoğraf ile olaya el attım.
graz avustruya austria schlossberg dom im Berg 4
Biraz daha ilerlediğimde elektronik bir giriş kapısı ile karşılaştım ki bu mağaranın içinde aynı zamanda oldukça büyük bir gece kulübü olduğunu öğrendim. Önceki yazımızda 50 bin kişilik üniversite öğrencisi bir gruptan bahsetmiştik. Haliyle eğlence adına böyle mekanların olması doğal yoksa tutamazlar, durmaz o öğrenciler orada değil mi? :)

Schlossberg Dom Mağarasından ayrıldıktan sonra, Graz'a tepeden bakarken dikkatimi çeken Mur nehrinin kıyısına doğru ilerlemeye karar verdim. Bence güzel bir karar olmuştu. Neden mi?
Graz Avusturya Mur Gölü Murinsel
"Gezenti Adam, Bu ne şimdi kardeşim?" demenizi duymamla beraber sıkı tutunun, başlıyorum anlatmaya.
Murinsel isimli bu platform aslında bir köprü. Graz'ın 2003 Yılında Avrupa'nın kültür başkenti seçilmesiyle birlikte Vito Acconci isimli bir tasarımcı tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiştir. Şekilli ve afilli olan bu dizayn köprünün içine yürüdüğünüzde, yarısı açık yarısı kapalı (klimalı bölümümüz mevcuttur ehehe) bir kafe-restaurant ile karşılaşıyorsunuz.
Graz Avusturya Mur Gölü Murinsel kafe
Elektrik üreten bir sistem, ya da başka bir teknoloji olabileceği konusunda kendi kendime iddiaya girmiş olan ben, içeride yalnızca kafe olduğunu gördükten sonra açıkcası biraz hayal kırıklığına uğradım. Dininiz imanınız ticaret olmuş deyip iki söylendim. Sonrasında keşke benim olsa demedim değil, şöyle bir kafem olsa da işletsem dedim.

Murinsel Dizayn Köprüsünden geçip, biraz ilerideki düz köprüden geri döneyim derken karşılaştığım şu tablo ile iyice bir uzaklara daldım gittim ve tabi ki yine sizler, güzel okurlarım için hemen fotoğraflayıp kayda geçeyim dedim ki ortaya gerçekten de güzel bir tablo çıktı.
Graz Avusturya Mur Gölü Murinsel manzara
Avusturya'nın bir diğer güzel şehri Graz ve onun güzellikleri Schlossberg, Murinsel vb. hakkında diyeceklerim şimdilik bu kadar. Benim 3 gün ayırdığım bu güzel şehir için, şehrin tamamını doya doya gezmek ve ilginiz varsa, bir gece olsun dışarı çıkıp eğlenmek için (gece hayatı için kuralımız cuma-cumartesi günleri) 2 gün gayet yeterli.


Bir önceki yazımız olan Graz Şehir Merkezi ve Schlossberg Kalesi'ne tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ABONE OLUN

INSTAGRAM

Yazarın Mesajı


2015 ve 2016 yılı boyunca 4 ayrı ülkede yaşama fırsatı buldum. 2017 yılı sonunda ise; taşınmaktan bıkmış bir şekilde, biraz olsun durulmaya karar vermiş iken (arada gerçekleşen şehir değişikliklerini ve turistik gezileri saymıyorum) önümüze çıkan fırsatı elimizin tersiyle itemeyip, beşinci ülkeye de taşındık. 2018 yılı, hayatın başka sürprizleri ile doluydu. 2019 ve 2020'den beklentilerimiz çok daha büyüktü...


Türkiye -> Macaristan 2015-16 -> Avusturya 2016 -> İsveç 2016-17 -> İngiltere 2017-21