İsveç'in İzmir'i: Malmö - Gezenti Adam - Gezmek Yaşamaktır | Gezi Tatil Seyahat Yaşam

Çarşamba, Kasım 30, 2016

İsveç'in İzmir'i: Malmö

Bugün itibariyle İsveç'e taşınalı tam 2 ay oluyor. Bu süreç boyunca evrak işleri, yeni düzene alışmak ve tabi ki de gezentilik nedeniyle pek fazla yazamadım. Fakat bugün şeytanın bacağını kırıyor ve İsveç'in İzmir'i yakıştırmasında bulunduğum Malmö hakkında yazmaya başlıyorum.
Malmö Stad Sweden

Malmö Nerede?

Malmö, İsveç'in en güneyinin, batı kısmında yer alan, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a komşu olan bir şehir. Bence oldukça güzel bir konumu var.

Malmö İsveç Google Haritalar

Tren ile Stockholm'e 4,5, Göteborg'a ise yaklaşık olarak 2,5 saat mesafede olan Malmö, Kopenhag'a ise yalnızca 30 dakika uzaklıkta.

Malmö Gezilecek Yerler

Geniş ve güzel Malmö sokaklarında yürümek oldukça keyifli. Çünkü İskandinavya'nın en güzel özelliklerinden biri olan muhteşem doğa, şehirlerde de sizi yalnız bırakmıyor. Şehir merkezinde yürürken dahi bir arka sokakta bir nehrin üzerinden mi geçeceğinizi ve denizin nerede karşınıza çıkacağını kestiremiyorsunuz. Ağaçlar ve parklar ise her yerde, çevre oldukça temiz. Bunların üstüne güzel binalar ve bir de hava açıksa HD gökyüzünü ekleyin. Malmö şehir merkezinden bir kare:

Malmö şehir merkezinde oldukça güzel kafeler ve mağazalar mevcut. Hava güzel ise her tarafa sallana sallana yürüyerek gitmenizi tavsiye ederim.

Yürümeye devam ediyorsak ve bir de hava güzel ise, mükemmel bir doğası olan ve içerisinde bir çok kuş çesidini barındıran Kungsparken'e uğramanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Oldukça geniş bir alan üzerine kurulu bu parkta güzel zaman geçirebilir, huzur nedir tadabilir, göz banyosu yapabilirsiniz. Malmö Kalesi'nin arka bahçesi ile bütünleşik olan bu parkta çeşitli bahçeler ve kocaman bir yel değirmeni de mevcut. Bu büyüleyici kareyi çıplak gözle görmüş olabilmenin mutluluğu bambaşka. Siz okurlarımıza da, bu mutluluktan pay edinebilmeniz adına çektiğim ve İnstagram hesabımda da paylaştığım aşağıdaki fotoyu armağan ediyorum:

Gelelim tarih kısmına. Kungsparken sonrasında, Kungsparken ile birleşik olan Malmö Kalesi'ni ziyaret etmenizi öneririm. Bu kale de oldukça ilgi çekici. Etrafında, zamanında güvenlik amacıyla yapılmış bir su barikatı mevcut. Haliyle tek bi girişi var. Benim gibi tarih severlerin bir göz atmasında fayda var.
Malmö Kalesi İsveç
Bunların yanı sıra Malmö içerisinde gezip görebileceğiniz Turning Torso  isimli bir gökdelen mevcut. Modern mimariye ilgi duyanların kesinlikle görmesini tavsiye ediyorum. Bir de Sankt Petri Kilisesi'de, tarihi bir kilise görmek isteyenler için önerilebilir.

Malmö Yeme-İçme

Daha önce İsveç hakkında yazdıklarım arasında İsveç mutfağının pekte bir özelliği olmadığından bahsetmiştim. Bu nedenle eğer Malmö merkezde konaklıyorsanız TGI Frıdays, The Bishops Arms bar-restaurant havasındaki güzel mekanlardan. 3 Günlük seyahatimde özellikle akşam yemeklerinde bu mekanlara gittim. Bir de hamburger-fast food vb. yemek istiyorsanız Max Burger İsveç'te oldukça ünlü ve fiyatları da uygun. Sadece oturup bir şeyler içmek istiyorsanız, seçenekler oldukça fazla. Zevkinize göre bir yer bulabileceğinize eminim.

ABONE OLUN

INSTAGRAM

Yazarın Mesajı


2015 ve 2016 yılı boyunca 4 ayrı ülkede yaşama fırsatı buldum. 2017 yılı sonunda ise; taşınmaktan bıkmış bir şekilde, biraz olsun durulmaya karar vermiş iken (arada gerçekleşen şehir değişikliklerini ve turistik gezileri saymıyorum) önümüze çıkan fırsatı elimizin tersiyle itemeyip, beşinci ülkeye de taşındık. 2018 yılı, hayatın başka sürprizleri ile doluydu. 2019 ve 2020'den beklentilerimiz çok daha büyüktü...


Türkiye -> Macaristan 2015-16 -> Avusturya 2016 -> İsveç 2016-17 -> İngiltere 2017-21