Corona Virüsü sonrası Avrupa Seyahat Durumu - Gezenti Adam - Gezmek Yaşamaktır | Gezi Tatil Seyahat Yaşam

Pazartesi, Şubat 03, 2020

Corona Virüsü sonrası Avrupa Seyahat Durumu

Bildiğiniz üzere Corona virüsü (Wuhan virüsü diyenler de var) denen illet yayılmayı sürdürüyor. Haliyle, benim gibi bolca seyahat edip, gezmeyi seven gezentiler arasında da, özellikle sosyal medya üzerinde büyük bir panik hakim. Hatta, bir çok insan, aylar öncesinden rezervasyon yapmış olduğu yurt dışı tatillerini iptal etmeye çalışıyor fakat gördüğüm kadarıyla, tur firmaları bu duruma pek sıcak bakmıyorlar ve Çin seyahatleri dışında iptal işlemlerini pek gerçekleştirmiyorlar.
Wuhan City China Corona
Wuhan, Çin



Avrupa üzerinden konuşacak olur isek; durumun oldukça kontrol altında olduğunu ve insanlar arasında bir panik olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Şu anda bulunduğum İngiltere'de, bu hafta içerisinde bazı vakalar tespit edilmesine ve dünyanın her yerinden bir çok insan bulunmasına rağmen, bütün alışveriş merkezleri hala full çekiyor, sokaklar ise aynı şekilde gayet kalabalık. Bunun yanı sıra; İsveç, İspanya ve Almanya'da yaşayan arkadaşlarımdan da, hayatın normal bir şekilde devam ettiğini öğrendiğimi sizlerle paylaşabilirim.

Bu demek değil ki, tedbiri elden bırakalım ve hiç bir şey yapmayalım. Tabi ki de, Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiyelerine uyalım ve hijyenimize dikkat edelim. Biz ailecek, tedbir amaçlı olarak, durumun daha kötüye gitme ihtimaline karşın birer maske edindik fakat kullanmıyoruz. Bunun yanı sıra, bir çok el dezenfektanı aldığımızı, sürekli yanımızda taşıdığımızı ve bunu bolca kullandığımızı söyleyebilirim.

Araştırmalarıma ve şahsi düşünceme göre, yani bence: (şimdilik!) en çok dikkatli olunması gereken alanlar havalimanları ve toplu taşıma unsurları. Buralarda, maske takmanızı ve sürekli dezenfektan kullanmanızı tavsiye ederim.

Çin gezisi yapacak olanların zaten çoktan planlarını iptal etmek için çabaladıklarından eminim. Bunun yanı sıra, olayın gerçek boyutunu anlayana kadar, Asya'ya seyahat etmemekte fayda var. Henüz, herhangi bir plan yapmamış iseniz, bu planlarınızı Asya dışarısındaki destinasyonlara çevirmenizi tavsiye ediyoruz.

Dünya Sağlık Örgütü'nün en güncel seyahat uyarılarına buradan ulaşabilirsiniz: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/travel-advice

Bunun yanı sıra, durumu anlık olarak takip edebileceğiniz bazı siteler de mevcut. Benim takip ettiğim ve resmi site olduğunu belirten fakat emin olamadığım bir site var. Biraz ürkünç olsa da durumun nasıl gittiğine dair fikir edinebilirsiniz. Adres: https://coronavirus.app

Özellikle Avrupa için, biz seyahatseverleri ilgilendiren herhangi büyük bir gelişme oldukça, bu başlığı güncelleyeceğim.

Hepimize bol bol SAĞLIK diliyorum!

ABONE OLUN

INSTAGRAM

Yazarın Mesajı


2015 ve 2016 yılı boyunca 4 ayrı ülkede yaşama fırsatı buldum. 2017 yılı sonunda ise; taşınmaktan bıkmış bir şekilde, biraz olsun durulmaya karar vermiş iken (arada gerçekleşen şehir değişikliklerini ve turistik gezileri saymıyorum) önümüze çıkan fırsatı elimizin tersiyle itemeyip, beşinci ülkeye de taşındık. 2018 yılı, hayatın başka sürprizleri ile doluydu. 2019 ve 2020'den beklentilerimiz çok daha büyüktü...


Türkiye -> Macaristan 2015-16 -> Avusturya 2016 -> İsveç 2016-17 -> İngiltere 2017-21