En iyi 10 Ücretsiz Seyahat Uygulaması - Gezenti Adam - Gezmek Yaşamaktır | Gezi Tatil Seyahat Yaşam

Pazartesi, Ekim 24, 2016

En iyi 10 Ücretsiz Seyahat Uygulaması


Teknolojinin her geçen gün daha fazla gelişmesiyle birlikte bir çok yeni uygulama da hayatımıza giriyor. Fakat bazı uygulamalar var ki, onlar sayesinde gerek seyahat öncesi gerekse seyahat sırasında işlerimiz oldukça kolaylaşıyor.


Google Play Store and App Store

Bu yazımızda sizler için seçtiğimiz en iyi 5 seyahat uygulamasından bahsedeceğiz.


1) Trip Advisor

Trip Advisor Logo

Trip Advisor sayesinde, bulunduğunuz şehirde görülmesi gereken yerlerin listesinden tutun, ne yenir, ne içilir, neler yapılır gibi bir çok bilgiye 1 numaradan geriye doğru erişebiliyorsunuz. Aynı zamanda kullanıcıların puanlamalarını dikkate alarak ve yorumlarını inceleyerek, herhangi bir yere gidip gitmemek konusunda da fikir sahibi olabiliyorsunuz.

Trip Advisor uygulamaları: 
Google Play Store
App Store
Web Sitesi


2) Skyscanner

Skyscanner Logo

Skyscanner, seyahat öncesi uçak biletinizi almadan önce olmazsa olmazlardan. Bu uygulama sayesinde gideceğiniz noktaya en uygun fiyatlı uçuşları rahatlıkla listeleyebilirsiniz. Hatta gideceğiniz şehre karar verip vermemiş olmanız bile önemli değil. Siz sadece gitmek istediğiniz ülke/ülkeleri seçin ve gerisini en uygun fiyatlı biletlerin hangi şehre olan uçuşlarda gerçekleşeceğini Skyscanner sizin için bulsun. 

İpucu:
Daha detaylı bilgi için en uygun uçak bileti yazımıza bir göz atabilirsiniz.

Skyscanner uygulamaları: 
- Google Play Store
- App Store
- Web Sitesi (Skyscanner ve Gezenti Adam ortaklığı)


3) Booking

Booking Logo
Booking.com'dan teklif almadan seyahate çıkmanızı önermem. Bu uygulama için, uçak biletleri için kullandığımız Skyscanner'ın otel versiyonu diyebiliriz. Gideceğiniz şehirden tutun, şehrin neresinde olmak istediğinize ve hangi imkanlardan yararlanmak istediğinize göre kriterlerinizi belirliyorsunuz ve size o çerçevedeki bütün otelleri listeliyor.

Booking.com uygulamaları: 
Google Play Store
App Store
Web Sitesi

4) Airbnb

Airbnb Logo

Airbnb de günümüzün oldukça popüler diğer uygulamalarından. Eğer otel veya hostel gibi ortamlardan hoşlanmıyor, özel yaşamınıza önem veriyorsanız Airbnb tam size göre. Bu uygulama sayesinde oteller ile aynı, hatta seyahatinizde yer alan kişi sayısına bağlı olarak oldukça uygun fiyatlara güzel daire, ev hatta villalar bile kiralayabiliyorsunuz. Sadece oda kiralama seçenekleri de mevcut.

İpucu: 
-Oda kiralamak otellerden kesinlikle daha ucuza geliyor. Aynı zamanda arkadaş edinebilirsiniz.
-Bunun yanı sıra; en az 3 ya da 4 kişilik bir aileyseniz, ya da 2 çiftten oluşan 4 kişilik bir grupsanız, 2 odalı bir ev kiralayarak otellerden daha uygun fiyatlara daha rahat bir şekilde konaklayabilirsiniz.

Airbnb uygulamaları: 
Google Play Store
App Store
Web Sitesi



5) Google Çeviri

Google Ceviri Logo

Google Çeviri'yi duymayan pek kalmadı sanıyorum. Google'ın bizlere sunduğu harikalardan bir tanesi olan bu uygulama sayesinde gittiğiniz ülkede kendinizi ifade edebilme şansına sahip olabileceksiniz. 

Uygulamanın yazıdan yazıya ve sesten sese çevirme gibi özellikleri de mevcut.

Google Çeviri uygulamaları: 
Google Play Store
App Store
Web Sitesi


6) XE Currency

XE Currency Logo

Seyahate çıkacağınız ülkenin para birimi oldukça farklı ise ya da en basitinden hesabınıza kitabınıza hakim olmak istiyorsanız XE Currency uygulaması sizin için biçilmiş kaftan. Bu uygulama sayesinde aklınıza gelen herhangi bir para birimini, belirlediğiniz başka bir para birimine hızlı bir şekilde, tüm küsüratlarına kadar rahatlıkla çevirebiliyorsunuz.

XE Currency uygulamaları: 
Google Play Store
App Store
Web Sitesi


7) Google Haritalar

Google Maps Logo

Google Haritalar hayatımızı her alanda kolaylaştıran muhteşem bir uygulama. Fakat ben sizlere kısaca seyahat avantajlarından bahsetmek istiyorum. Bu uygulamaya sahip olmanız durumunda öncelikle elinizde hazır bir şehir haritası olacak. Akıllı telefonunuzla entegre edilmiş GPS özelliği sayesinde ise bu harita üzerinde nerede bulunduğunuzu her saniye gözlemleyebiliyorsunuz. Kaybolma korkusu olanlar, ulaşacağı noktaya daha hızlı bir şekilde gitmek isteyenler için harika çözümler sunuyor. Yalnızca gideceğiniz adresi arama butonuna basın ve tıklayın. Sonrasında, gitmek istediğiniz noktaya yürüyerek, araba ile, toplu taşıma ile ya da bazı ülkelerde bisiklet ile dahi seyahat edebileceğinizi seçebiliyorsunuz. Sürekli gezdiğim ve bilmediğim ülkelerde bulunduğum için, telefonumda en çok kullandığım ve faydasını gördüğüm favori uygulamalarımdan birisidir.

Google Haritalar uygulamaları: 
Google Play Store
App Store
Web Sitesi


8) Uber

Uber Logo
Uber şehir içi ulaşım üzerine hizmet veren güzel bir uygulama. Bu uygulama sayesinde bulunduğunuz konuma bir Uber aracı çağırabiliyor ve gideceğiniz noktaya erişebiliyorsunuz. Çağırmadan önce bulunduğunu noktadan gideceğiniz yere kadar ortalama ne kadar ödeyeceğinize kadar görebiliyorsunuz. Avrupa'da özellikle büyük şehirlerde taksi yerine bu uygulamayı kullanmanızı tavsiye ederim. Çok daha uygun fiyata daha uzak mesafelere gidebilirsiniz.

Uber uygulamaları: 
Google Play Store
App Store
Web Sitesi

9) Couchsurfing

Couchsurfing Logo

Couchsurfing diğer favori sosyal-konaklama uygulamalarımdan bir tanesi. Bu uygulama sayesinde gideceğiniz şehirde herhangi birinin evinde hiç bir ücret ödemeden kalabiliyorsunuz. Ödeyeceğiniz tek şey güzel bir muhabbet, kültür paylaşımı, yemek hazırlamak vb. olabilir. Güvenilir ve iyi bir profile sahip olmanız ile birlikte sizi ağırlayacak birilerini bulabilmek oldukça kolay. Couchsurfing'i sadece konaklama işlemleri için değil, çevrenizde yer alan etkinliklere göz atmak için de kullanabilirsiniz.

İpucu: 
İyi bir profile sahip olun. Birden fazla resim koyun ve kendinizi tanıtın. Uygulamada yer alan tanıdığınız tüm arkadaşlarınızı ekleyin. Güzel yorumlar edinmeye çalışın. Kimse boş bir profile sahip birine evini açmaz, ben de açmam. :) 

Couchsurfing uygulamaları: 
Google Play Store
App Store
Web Sitesi

10) Diğer uygulamalar

Whatsapp Facebook Messenger Viber
Facebook messenger, Whatsapp, Viber vb. uygulamalar sayesinde yalnızca internet kullanarak aileniz ve sevdikleriniz ile iletişime geçebilirsiniz.

Google Play Store
App Store
Web Sitesi


10,5) Bonus: Tinder

Tinder Logo

Özellikle yalnız olarak yada iki arkadaş seyahat edenlere ve yeni insanlarla tanışmayı sevenlere bonus tavsiyem Tinder uygulamasıdır. Kendinize ve görünüşünüze güveniyorsanız, gittiğiniz şehirde vaktinizde varsa deneyebilirsiniz. Özellikle Avrupa ve Amerika'da kullanımı oldukça yaygın.

Tinder uygulamaları: 
Google Play Store
App Store
Web Sitesi


ABONE OLUN

INSTAGRAM

Yazarın Mesajı


2015 ve 2016 yılı boyunca 4 ayrı ülkede yaşama fırsatı buldum. 2017 yılı sonunda ise; taşınmaktan bıkmış bir şekilde, biraz olsun durulmaya karar vermiş iken (arada gerçekleşen şehir değişikliklerini ve turistik gezileri saymıyorum) önümüze çıkan fırsatı elimizin tersiyle itemeyip, beşinci ülkeye de taşındık. 2018 yılı, hayatın başka sürprizleri ile doluydu. 2019 ve 2020'den beklentilerimiz çok daha büyüktü...


Türkiye -> Macaristan 2015-16 -> Avusturya 2016 -> İsveç 2016-17 -> İngiltere 2017-21