Balkanlar ve Fantastik Balkan Seyahati 1. Bölüm - Üsküp - Gezenti Adam - Gezmek Yaşamaktır | Gezi Tatil Seyahat Yaşam

Çarşamba, Ağustos 31, 2016

Balkanlar ve Fantastik Balkan Seyahati 1. Bölüm - Üsküp

Bendeniz Gezenti Adam ve en yakın arkadaşım, aynı zamanda da çok değer verdiğim değerli abim Alex, uzun süredir bir Balkanlar Gezisi yapmayı planlıyorduk.

Bu gezi için hedefimiz: 10 gün içerisinde, bol bol gülüp eğleniyorken, aynı zamanda da olabildiğince çok yer görmek ve bunları olabildiğince plan ve programlara bağlı kalmadan, kafamıza göre, canımızın istediği şekilde gerçekleştirebilmekti.

Düşündük taşındık. Eğer bir tura katılırsak kesinlikle kafamıza göre hareket edemeyiz. Kendi başımıza gitsek yol yordam bilmiyoruz, kaybola kaybola 10 günün 9'unu yolda geçiririz. Gerçi o zamanda otelden tasarruf ederdik, bak bu şimdi aklıma geldi.
aklına fikir gelen adam gif
Yeni bir şey aklıma geldiğinde ben
Bunların hepsini nasıl sağlarız derken uzun araştırmalar sonucunda araba kiralamaya karar verdik. Fakat araba kiralamanın en çok düşündüren kısmı, arabayı teslim aldığınız noktaya bırakmamız gerektiğiydi. Evet artık başka noktaya bırakabileceğiniz servislerde mevcut fakat bu tarz seçenekler oldukça maliyetli.

Balkan gezimizi, araba kiralayarak gerçekleştirmeye karar verdik fakat koca Balkanlarda hangi noktadan araç kiralamalı ve nereden başlamamız gerektiği konusunda kararsızdık. Bunun için ise, öncelikle masraflarımızı minimize etmek ve genel hatlarla güzergahımızı belirleyebilmek adına, sağlam bir yol haritası çıkarmaya çalıştık ve başardık. Aşağıda görebileceğiniz bu yol haritası ile de açıkçası zamanı efektif kullanabilme açısından da oldukça başarılı olduk.
balkanlar yol haritası
Balkanlar Yol Haritamız
Küçük not: Harita'da aynı anda daha fazla güzergah ekleme seçeneği olmadığı için Tiran'ı Üsküp'e bağlayamadım. Eğer vaktiniz var ise, Tiran ile Üsküp arasında görülmesi gereken doğal bir cennet, Ohrid var, uğramanızı tavsiye ederim.

Görmüş olabileceğiniz üzere, başlangıç ve bitiş noktalarının Üsküp, Makedonya olmasına karar verdik. Üsküp, gerek uçak biletleri ve araba kiralama fiyatları, gerekse Balkanlar'daki konumu açısından, en mantıklı seçimlerden biriydi.

İzmir'den, Pegasus Havayolları ile yola çıktık. Uçağın iniş yapması ile birlikte kalabalık bir grup, klasik bir geyik olan alkışlama hadisesini gerçekleştirdi. Bir de pilotlara tezahüratlar başlayınca, biz de Alex ve Gezenti Adam olarak dayanamayıp destek verdik, alkış tutmaya başladık.
alkışlamak gif
Alkış Tutarken Biz
Uçaktan dışarı çıkıp, Üsküp havasını içimize çekmeye başlarken, bavullarımızı da teslim aldıktan sonra, çıkış kapısına doğru ilerledik. Arabayı kiraladığımız firmadan birinin bizi karşılayacağını düşünüyorduk. Haliyle geliş bölümünde bekleyen herkesle güzelce bir kesiştikten sonra en iyisi biz gidelim onları bulalım dedik ki, firmanın ofisi hemen sağ tarafımızdaymış.

Kiralama firmasına yaklaştığımızda Alex pasaportunu uzattı ve görevli aynen şu şekilde; -tabi İngilizce olarak- " Hoşgeldiniz Prof. Alex, biz de sizi bekliyorduk" diye hitap etti.

Araba kiralama işini ben halletmiş olduğum için, ilgili formu doldururken, en yakın arkadaşım Alex'in adını Prof. Alex olarak kaydetmiştim, fakat böyle bir durumla karşılaşacağımızı hiç düşünmemiştim. Alex, kendisine neden Profesör olarak hitap edildiğini düşündüğü için, görevli ise neden kahkahalar attığımı sorguladığı için şoka girmişlerdi. Bense;
kahkaha atmak gülmek gif
Kahkaha atarken ben
Derken işlemler tamamlandı ve arabamızı teslim alabildik. Nasıl bir araba mı? Offf...

Balkanlar Serüvenleri yazı dizisi, "Balkanlar ve Fantastik Balkan Seyahati 2. Bölüm"e buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bir önceki ve konu hakkındaki giriş yazımız olan "Balkanlar ve Fantastik Balkan Seyahati Giriş" yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

ABONE OLUN

INSTAGRAM

Yazarın Mesajı


2015 ve 2016 yılı boyunca 4 ayrı ülkede yaşama fırsatı buldum. 2017 yılı sonunda ise; taşınmaktan bıkmış bir şekilde, biraz olsun durulmaya karar vermiş iken (arada gerçekleşen şehir değişikliklerini ve turistik gezileri saymıyorum) önümüze çıkan fırsatı elimizin tersiyle itemeyip, beşinci ülkeye de taşındık. 2018 yılı, hayatın başka sürprizleri ile doluydu. 2019 ve 2020'den beklentilerimiz çok daha büyüktü...


Türkiye -> Macaristan 2015-16 -> Avusturya 2016 -> İsveç 2016-17 -> İngiltere 2017-21