YENİ BİR YAŞAM: LONDRA - BİRLEŞİK KRALLIK - Gezenti Adam - Gezmek Yaşamaktır | Gezi Tatil Seyahat Yaşam

Cuma, Aralık 01, 2017

YENİ BİR YAŞAM: LONDRA - BİRLEŞİK KRALLIK

London Eye

2015 Şubat ayı içerisinde Macaristan ile başlayan yurtdışına yerleşme hikayem, Avusturya ve İsveç ile devam ederken sürpriz bir şekilde şimdi de Birleşik Krallık, İngiltere ile devam ediyor.

Bildiğiniz üzere, geçen sene İsveç'e kalıcı olarak taşınma kararı almış ve uzun süredir orada kah çalışarak kah gezerek sessiz sakin bir yaşantı sürmekteydim. Hatta, uzun bir süreliğine taşınmanın t'sini bile duymak istemiyordum. Taşınmak yerine "turist" olarak gezentiliğe devam etme niyetindeydim. Turist olarakta yine bol bol gezdik tozduk gördük fakat lakin yine olmadı, bir ülke değişikliği daha gerekti. :)

Elimize geçen ilk fırsatla Londra'ya yerleşme kararı aldık. Yine kararın alınması ile birlikte, işi evi eşyaları bırakıp, vize işlemlerini halledip, 15-20 gün içerisinde taşındık. Evet, karar almakla başlayan süreç, taşınma da dahil olmak üzere 3 haftadan fazla sürmedi.

1,5 aydır Londra'dayım. Artık hiç bir ülke farklı gelmiyor. Evet bürokrasi, sosyal yaşam değişebiliyor ama dünya vatandaşı olduğumu rahatlıkla hissettiğimi söyleyebilirim.

Bir süredir yazamadığımın farkındayım. Sebepleri: taşınma, işler güçler ve hayat...

Kendinize iyi bakın!

http://instagram.com/gezenti.adam

ABONE OLUN

INSTAGRAM

Yazarın Mesajı


2015 ve 2016 yılı boyunca 4 ayrı ülkede yaşama fırsatı buldum. 2017 yılı sonunda ise; taşınmaktan bıkmış bir şekilde, biraz olsun durulmaya karar vermiş iken (arada gerçekleşen şehir değişikliklerini ve turistik gezileri saymıyorum) önümüze çıkan fırsatı elimizin tersiyle itemeyip, beşinci ülkeye de taşındık. 2018 yılı, hayatın başka sürprizleri ile doluydu. 2019 ve 2020'den beklentilerimiz çok daha büyüktü...


Türkiye -> Macaristan 2015-16 -> Avusturya 2016 -> İsveç 2016-17 -> İngiltere 2017-21