Alplerin Sarıp Sarmaladığı Şehir: Innsbruck - Avusturya - Gezenti Adam - Gezmek Yaşamaktır | Gezi Tatil Seyahat Yaşam

Perşembe, Eylül 08, 2016

Alplerin Sarıp Sarmaladığı Şehir: Innsbruck - Avusturya

innsbruck avusturya austria
Orta Avrupa'nın hemen hemen bir çok ülkesinde bulunmakta olan ünlü Alp Dağları (Alpler), Avusturya'nın neredeyse tamamını kaplamaktadır. İşte, Alp Dağları ile bütünleşmiş olan Avusturya'nın, Innsbruck adında, dört bir yanı tamamen Alpler tarafından sarıp sarmalanmış, doğal güzellik nedir sorusunun cevabını bulabileceğiniz bir şehri var.

Şehrin ortasından hangi yöne bakarsanız bakın, Alpler ile çevrilmiş olduğunu görebileceğiniz Innsbruck, ismini "Inn" nehri ve Almanca'da köprü/geçit anlamına karşılık gelmekte "Bruck" kelimelerinden almaktadır. Inn Nehri'ni anladık ama geçit ne alaka Gezenti Adam? diyorsanız eğer; o da Avusturya ile İtalya sınırını oluşturan Alp Dağları'nın arasındaki Brenner Geçidin'den geliyor.

Avusturya'nın Tirol (Tyrol) eyaletinin başkenti olan bu şehre seyahat ederken de, adeta göz banyosu yapıyor, oldukça keyifli zaman geçirebiliyorsunuz. Alp Dağları, yeşil mi yeşil doğası, bu doğanın üzerinde yer alan yemyeşil yeryüzü ve onların üzerinde koşup atlayan hoplayan ceylanlar, inekler, koyunlar, keçiler... (İnekler hoplayıp zıplamıyor tabi). Tüm bunları düşünürken, eğer sizlerde benim gibi küçükken "Heidi, Alplerin Kızı" isimli kitaptan uyarlanan "Heidi" çizgi filmini izlediyseniz, her ne kadar bir hayal ürünü de olsa, iyice bir havaya giriyor; Heidi'nin fakir ve ailesini kaybetmiş olmasına rağmen, neden o denli mutlu yaşadığını, sürekli gülümsediğini, hayata pozitif bakabildiğini anlayabiliyorsunuz. Gerçi çizgi film ve kitabın hikayesi biraz farklı ama biz de çizgi film olanına odaklanarak Heidi gibi mutlu olalım ya da en azından olmaya çalışalım.
heidi alpler innsbruck austria

Dört tarafı denizlerle çevrili derken, hemen dört tarafı dağlarla kaplı diye düzelterek anlatmaya devam edeceğim Innsbruck şehrinin, yaklaşık 150.000 kadar bir nüfusu var. Dünya üzerinde popüler olan bir çok şehrin kış aylarında sakinleşmesine rağmen, kış sporlarının da oldukça yaygın olması ve yaşayan yüksek öğrenci nüfusu nedeniyle Innsbruck, özellikle kış aylarında iyice kalabalıklaşan ve yılın en soğuk günlerinde dahi bol bol turist çekebilen nadir şehirlerden bir tanesi.

Sıra sıra dizilmiş, renkli renkli binalarıyla oldukça şirin gözüken Innsbruck'un temiz ve güzel sokaklarında yürümekten ayrıca zevk alıyorsunuz. Açıkcası, gündüzleri doğal güzelliklerle dolu bir kasaba havasında iken, geceleri ise, dükkanların ve sokakların renk renk ışıklara bürünmesiyle birlikte büyülü bir hal alıyor.
innsbruck avusturya austria gündüz
Yukarıdaki resimde görmüş olduğunuz yer Innsbruck'un merkezi denebilir. Muhteşem bir manzaraya sahip. Sağlı sollu restaurantlar ve mağazalar mevcut.

Innsbruck austria avusturya noel

Bu da Noel zamanı fakat özel olmayan günlerde de ışıklandırmalarla birlikte kendinizi bir kartpostal karesi içerisinde hissetmeniz oldukça mümkün.


Innsbruck austria avusturya akşam

Bakmaya doyamıyor insan, fotoğraf çektikçe bir daha çekeyim, onu da çekeyim, bunu da çekeyim diyorsunuz ki bu görsel şölen aklımdan hiç çıkmasın, unutmam mümkün olmasın istiyorsunuz.

Unutmadan, bu şehirde bol bol oksijen alın, nefes alın verin, bir de çeşme suyundan bol bol için derim. Para vererek alınan şişe sudan daha iyi bir çeşme suyuna sahip Innsbruck, suyun kaynağı direk olarak Alplerden geliyor.

İşte böyle bir yer Alplerin sıkıca sarıp sarmalamış olduğu şehir, Innsbruck. Vaktiniz varsa uğramadan geçmeyin derim, çokta büyük değil 2 gün sakin bir seyahat için yeterli, 1 güne de sıkıştırabilirsiniz. Yok ben kayakta yapacağım diyorsanız bir kış tatili planlayın buraya, başka da bir yere gitmeyin derim.

Avusturya'nın bir başka güzel şehri Graz hakkında yazdıklarımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

ABONE OLUN

INSTAGRAM

Yazarın Mesajı


2015 ve 2016 yılı boyunca 4 ayrı ülkede yaşama fırsatı buldum. 2017 yılı sonunda ise; taşınmaktan bıkmış bir şekilde, biraz olsun durulmaya karar vermiş iken (arada gerçekleşen şehir değişikliklerini ve turistik gezileri saymıyorum) önümüze çıkan fırsatı elimizin tersiyle itemeyip, beşinci ülkeye de taşındık. 2018 yılı, hayatın başka sürprizleri ile doluydu. 2019 ve 2020'den beklentilerimiz çok daha büyüktü...


Türkiye -> Macaristan 2015-16 -> Avusturya 2016 -> İsveç 2016-17 -> İngiltere 2017-21