En Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulma Yöntemleri - Gezenti Adam - Gezmek Yaşamaktır | Gezi Tatil Seyahat Yaşam

Pazartesi, Eylül 05, 2016

En Uygun Fiyatlı Uçak Bileti Bulma Yöntemleri


Bolca gezen, haliyle sürekli yolculuk yapmak zorunda kalan Gezenti Adam; havacılık sektörüne ilgi duyan ve yıllarca havacılık sektöründe çalışmış birisi olarak, uygun fiyata uçak bileti bulabileceğiniz bazı yöntemleri sizlerle paylaşıyor.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var; bu tarz yöntemleri öğrenmeye çalışırken uygun fiyata uçak bileti bulabilmek için bir açık olduğunu sakın düşünmeyin. Ya da reklamlarda, kulaktan dolma bilgilerde geçen "şu site / acenta çok daha ucuza, uygun fiyata satıyor" şeklindeki bilgilere inanmayın. Uçak biletinin gerçek fiyatını, internet üzerinden satın alacaklar her zaman havayolu firmasının resmi internet sitesinden kontrol ederek, uçak biletini yüz yüze veya telefon yolu ile satın almak isteyenler ise havayolu firmasının resmi bilet satış ofislerinden elde edilebilir. Haliyle burada, en uygun fiyata uçak bileti bulabilmenizi sağlayan bir yöntemden bahsedeceğiz.

Uçak biletinizi, internet üzerinden en uygun / ucuz fiyata bulabileceğiniz yöntemlerden birisi: Skyscanner

Edit: Bu yazım sonrası Skyscanner'ın Gezenti Adam'a vermiş olduğu destek ile birlikte, tamamen yerli kendi uçak bileti arama sistemimizi oluşturduk... Gezenti Adam - Skyscanner uçak bileti arama sistemine ulaşmak için tıklayın.

Bu yöntemlerden bahsedilince ilk akla gelen, şüphesiz olarak uçak biletlerini en uygun fiyatlara bulabileceğiniz Skyscanner isimli internet sitesidir. Bu internet sitesi onlarca dilde hizmet vermekte olup, bir çok para birimini desteklemektedir. Para birimini desteklemek derken, istediğiniz kura göre uçak biletlerinin fiyatlarını listelemektedir. Skyscanner satış yapmamakta olup, yalnızca uygun fiyata uçak bileti arayabileceğiniz, uygun fiyatlı uçak biletinizi acentalar veya havayollarının resmi bilet satış siteleri üzerinden satın alabilmenizi sağlayan, komisyonsuz çalışan bir aracıdır.

Mantığı şu şekilde işlemektedir: Sitenin girişinde yer alan kısımdan, öncelikle uçak biletinizin gidiş-dönüş, tek yön ya da çoklu uçuş olup olmadığını seçmeniz gerekiyor.

Ardından "Kalkış" kısmına, uçmak istediğiniz şehri, "Varış" kısmına ise ulaşmak istediğiniz şehri/havalimanını yazıyorsunuz. Bazı şehirlerde birden fazla havalimanı bulunabiliyor. Eğer kalkış noktanızda bulunan veya gideceğiniz havalimanı sizin için büyük bir fark yaratmıyorsa, şehrin isminin yanında parantez içinde "herhangi biri" yazan seçeneği işaretleyin. Böylece daha çok uçuş listeleyebilir ve en uygun fiyatlı uçuşlara erişebilirsiniz. Ayrıca, herkesin kullanacağı bir sistem değil fakat; gideceğiniz şehir kesin değilse direk bir ülke adı dahi yazabilir, o ülkeye gidebileceğiniz en uygun fiyatlı uçuşun hangi şehre ve hangi havayoluna ait olduğunu görebilirsiniz.


Kalkış ve Varış noktalarımızı seçtikten sonra bir aşağı sütunda bulunan "Kalkış" ve "Dönüş" kısımlarına, gidiş ve dönüş tarihlerimizi girmemiz gerekiyor. Burada da Skyscanner'ın çok güzel bir özelliği var. Eğer kesin bir tarihte gitmeniz gerekmiyorsa:

Örneğin; 10 Eylül tarihinde gezi amaçlı İstanbul'dan, İsveç'in Stockholm şehrine uçmak istiyorsunuz. Fakat fiyatlar oldukça yüksek. Eylül Ayı'nın başka günlerindeki fiyatları tek bir liste üzerinden görebilirsiniz. Bu sefer, tarihleri gireceğiniz Kalkış ve Dönüş kısımlarına tıkladığınızda, "Belirli bir tarih" seçeneğinin hemen yanında bulunan "Tüm Ay" butonuna tıklıyorsunuz ve gitmek istediğiniz ayı seçiyorsunuz. Bunu yapmanız ile birlikte size, o ay içindeki tüm uçuşlar arasından en uygun uçak bileti fiyatlarını bir takvim üzerinde gün gün gösterecek.

İnternet üzerinden uygun fiyata uçak bileti bulabilmek için yukarıda bahsettiklerimin gerçekleştirilmiş halini aşağıdaki resimde görebilirsiniz.
skyscanner arama sayfası











Birde en aşağıda görmüş olacağınız "Yalnızca aktarmasız uçuşlar" butonu var. Bu butonu aktif etmeniz halinde anlaşıldığı üzere aktarmasız uçuşlar arasından listeleme yapacaktır. Fakat en uygun fiyata uçak bileti bulmak istiyorsanız ve aktarma yapmaktan çekinmiyorsanız işaretlemenizi tavsiye etmem.

Bütün işlemlerimizi gerçekleştirdikten sonra "Ara" seçeneğine basmamız ile birlikte karşımıza takvimli bir ekran gelecek.
skyscanner tüm ay arama sayfası
Gördüğünüz gibi, yukarıda anlatmış olduğum örnekteki gibi 10 Eylül tarihinde gitmek isteseydik, yalnızca gidiş uçuşu -tek yön- için 348 TL gibi bir rakam ödemek zorundayken, 15 Eylül'de gidip 23 Eylül'de dönersek, gidiş-dönüş 202 TL gibi bir rakama en uygun fiyatlı uçak biletini bulabildik. 

Sağ alt köşeden "Uçuşları Göster" dedikten sonra:
Skyscanner, bir çok acenta ve havayolu eşleşmesi üzerinden arama yaptığı için bazen yazan rakamdan daha düşük (güzel haber) veya biraz daha yüksek bir uçak bileti fiyatı gösterebiliyor.
skyscanner uçak bileti fiyat listesi
Yukarıda görmüş olduğunuz üzere, Türk Hava Yolları'na ait, çeşitli saatlerde, en uygun fiyatlı uçak biletlerini listeledi. Liste aşağıya doğru devam ediyor. Listenizi elde ettikten sonra sol taraftaki ayarlar kısmından, aktarmalı - aktarmasız listeleme, Kalkış ve Dönüş saatleri, seyahat süresi, havayolu firmaları vb. çeşitli düzenlemeleri yaparak, en uygun fiyatlı uçak biletlerini listeleyebilirsiniz.  

Eğer biletinizi almaya karar verdiyseniz, satın almak istediğiniz uçuşun sağındaki "seç" butonuna tıklayarak açılan pencereler üzerinden beğendiğiniz acenta ya da resmi bilet satış sitesi üzerinden, yeni açılan sitedeki yönergeleri takip ederek en uygun fiyatlı uçak bileti alımınızı gerçekleştirebilirsiniz.

İlerleyen günlerde, biletler ve konaklama üzerine başka yöntemlerden de bahsedeceğiz.

Sormak istediğiniz veya yardımcı olabileceğimiz herhangi bir konu var ise, aşağıda yer alan yorum kısmına yazabilirsiniz.

ABONE OLUN

INSTAGRAM

Yazarın Mesajı


2015 ve 2016 yılı boyunca 4 ayrı ülkede yaşama fırsatı buldum. 2017 yılı sonunda ise; taşınmaktan bıkmış bir şekilde, biraz olsun durulmaya karar vermiş iken (arada gerçekleşen şehir değişikliklerini ve turistik gezileri saymıyorum) önümüze çıkan fırsatı elimizin tersiyle itemeyip, beşinci ülkeye de taşındık. 2018 yılı, hayatın başka sürprizleri ile doluydu. 2019 ve 2020'den beklentilerimiz çok daha büyüktü...


Türkiye -> Macaristan 2015-16 -> Avusturya 2016 -> İsveç 2016-17 -> İngiltere 2017-21