Avrupa'da Kış Seyahati: 5 Şehir - Gezenti Adam - Gezmek Yaşamaktır | Gezi Tatil Seyahat Yaşam

Salı, Şubat 02, 2021

Avrupa'da Kış Seyahati: 5 Şehir

Winter is coming... Kış aylarının yaklaştığı şu günlerde, Avrupa'ya seyahat etmek isteyenler için oluşturduğumuz: Avrupa'da kışın gidebileceğiniz 5 şehir önerimizi sizlerle paylaşıyoruz.


1) AMSTERDAM

Amsterdam Hollanda

Yaz ayları için oldukça önerilen Hollanda'nın başkenti Amsterdam'a kış aylarında gitmenin bazı avantajları var. Özellikle soğuk korkusu olmayanlar, ya da sokaklarda yürümekten çok kapalı alanları tercih edenler için kış ayları harika bir seçim olabilir. Çok uygun fiyatlara harika bir Amsterdam serüveni yaşamanız mümkün. Yaz aylarında, yalnızca bir hostelde bir yatak ücreti için ödemeni gereken bir rakama, kış aylarında ortalama bir hotelde kalmanız mümkün. Bunun yanı sıra uçak biletleri de kış aylarında oldukça makul fiyatlara iniyor. 

Innsbruck Avusturya
Daha önceki yazılarımda da bahsetmiş olduğum, Avusturya'nın Innsbruck şehri kış tatili için düşünülebilecek en güzel noktalardan. Alplerin sarıp sarmaladığı bu büyüleyici şehir, kayak meraklıları için mükemmel imkanlara sahip. Yalnızca Alplerde kayak yapmak için, Innsbruck'un muhteşem doğasında kaybolmak ya da yalnızca onu izleyerek sıcak şarabınızı yudumlamanızı önerebileceğimiz mükemmel bir destinasyon. Christmas / Noel zamanında gidenler için Noel marketi unutulmayacak bir hatıra olabilir.



3) VİYANA


Viyana Avusturya Vienna Austria gif

Avusturya ve Innsbruck dedikten sonra hemen akla Avusturya'nın başkenti, Avrupa'nın kalbi Viyana geliyor. Viyana kışın hayatın ölmediği nadir şehirlerden. Eğer soğuklara aldırış etmiyorsanız, yaz dönemine göre uygun fiyatlara uçak bileti bulabilir, yine uygun fiyatlara, güzel hotellerde konaklama şansına sahip olabilirsiniz. Özellikle Aralık ayında, Christmas / Noel zamanı veya yılbaşında Viyana'ya seyahat etme şansınız olursa, pişman olmayacağınıza ve güzel anılarla döneceğinize emin olabilirsiniz.


4) LİZBON

Lizbon Portekiz

Avrupa'da, kışın ortasında hem pek üşümeden hem de diğer Avrupa ülkelerine göre daha uygun fiyatlı bir nokta arıyorsanız; size önerebileceğimiz bir diğer nokta Portekiz ve başkenti Lizbon olacaktır. Lizbon'da kış aylarında ortalama sıcaklık 8-16 derece arasında değişiyor. Haliyle çok çok üşümeden güzel bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.


5) BARSELONA

Barselona İspanya

İspanya'nın Barselona'sı, Avrupa'da kış aylarında gidebileceğiniz en güzel şehirlerden biri. Olur mu yahu, asıl yazın gidilir demeyin. Evet Barselona yazın bir başka güzel, fakat inanılmaz pahalı bir şehir. Bunun yanı sıra, sıcağı da öyle böyle bir sıcak değil, oldukça yoğun. Bu nedenle şehri keşfetmek, harika fotoğraflar çekmek ve bunları yaza göre neredeyse yarı fiyatına yapabileceğinizi söylediğimde, Barselona'yı da listenize ekleyebilirsiniz.

ABONE OLUN

INSTAGRAM

Yazarın Mesajı


2015 ve 2016 yılı boyunca 4 ayrı ülkede yaşama fırsatı buldum. 2017 yılı sonunda ise; taşınmaktan bıkmış bir şekilde, biraz olsun durulmaya karar vermiş iken (arada gerçekleşen şehir değişikliklerini ve turistik gezileri saymıyorum) önümüze çıkan fırsatı elimizin tersiyle itemeyip, beşinci ülkeye de taşındık. 2018 yılı, hayatın başka sürprizleri ile doluydu. 2019 ve 2020'den beklentilerimiz çok daha büyüktü...


Türkiye -> Macaristan 2015-16 -> Avusturya 2016 -> İsveç 2016-17 -> İngiltere 2017-21